Nytårsmedicin

Beroligelse af hunde i forbindelse med nytår
Kombinationen af Calmivet og Diazepam virker angstdæmpende og beroligende.

Dosis:
Calmivet, 12,5 mg.: 1 tablet pr. 12,5 kg legemsvægt.(Virker i 24 timer)
Diazepam, 2 mg.: 1 tablet pr. 10 kg legemsvægt (Virker i 12 timer)
Diazepam, 5 mg.: 1 tablet pr. 25 kg legemsvægt(Virker i 12 timer)

Tidspunkt:
Tabletterne gives samtidig, inden hunden bliver bange, f.eks. eftermiddag efter luftning. God ide at give både 30 + 31/12 , så dyret ikke bliver for skræmt inden medicinering.

Hvis virkningen er for lille:
Hvis du fornemmer, at tabletterne ikke sløver tilstrækkelig, kan der suppleres med en halv dosis Diazepam senere på dagen eller inden midnat om aftenen. Desuden kan der bruges DAP eller Feliway med pheromoner i stikkontakten 10 dage før og efter nytåret.

Luftning:
Sørg for en god luftetur først på eftermiddagen. Du kan køre hunden træt med fysisk motion og mental træt ved at lægge spor ud med foderpiller.

Omgivelser:
Sørg for vante og rolige omgivelser. Lad eventuelt radioen spille. Du kan også trække gardinerne for, således at hunden ikke ser lysglimtene. Undlad at trøste og/eller ynke hunden for meget, hvis den viser angst. Det kan forstærke angsten. Lad i stedet hunden i fred i kurven eller på et roligt værelse.

Bivirkninger:
Diazepam og Calmivet virker sløvende og angstdæmpende. Det er derfor forventelig at se blinkhindefremfald og vaklende gang. Vær ikke nervøs hvis hunden ikke kan gå eller har svært ved at rejse sig. Den har det ikke dårligt af den grund, men det er medicinens bivirkninger. Forvent derfor ikke en frisk hund før nytårsdag.

Tidsbestilling: hverdage mellem kl. 8-10 samt 13-16