Vejledning

Motion og behandling af led patienter:

Vejledning til motion og håndtering af hunde & katte med (slid) gigt (OA), dysplasi (HD/AD) samt ledopererede hunde/katte:

Vigtigheden af røntgen undersøgelser omtales under udvidet behandling, men de fleste haltheddiagnoser kan ikke stilles uden røntgenundersøgelse. Det forudsættes at brud (fraktur) er udelukket ud fra RGT optagelserne.

Hvis en eller flere af ovennævnte diagnoser er stillet, eller at en halthed er akut opstået efter slag, påkørsel eller andet traume (forstuvning) sættes der som regel behandling i gang dels med Cartrophen Vet injektioner, 2 gange med en uges interval, hver 6 mdr.

Derudover smertestillende medicin i kortere eller længere intervaller fra 5 – 10 dage optil 30 dage. Ved deciderede led operationer er der ofte en del smerte, hvorfor smertebehandlingen kan udvides til flere forskellige præparater, og der kan inkluderes Laserbehandling med 2 -4 dages interval.

 

Laserbehandlingen er smertestillende, ligesom akupunktur. Desuden fjerner det hævelse og væskeansamling i beskadiget væv, og øger ophelingshastigheden for både hud, muskel og knoglevæv, herunder ledkomponenter, som ledkapsel, ligamenter og ledbrusk. Laserbehandling er synergistisk med Cartrophen Vet, det vil sige at de ”samarbejder” eller forstærker hinandens positive virkning.

Uanset hvor enkel eller omfattende behandlingen sammenfattende bliver (Medicinsk, Laser, Operation, Cartrophen Vet), er det vigtigt at motionere hunden moderat eller forsigtigt, indtil symptomerne er aftaget og der ses bedring. Det vil sige at hunden altid skal være i snor, og at det er bedre med flere og kortere ture. Desuden er voldsom leg, samt spring ud og ind af bilen, eller op/ned fra møbler ikke generelt godt for et smertefuldt led, eller ledbrusk under opheling.

Tidsbestilling

Hverdage ml 8-10 samt 13-16

E Mail: mail@sulsteddyreklinik.dk. Vagtdyrlæge oplyses Tlf. svarer.

Generelt kan man sige at der skal tænkes i uger i stedet for dage mht. opheling.

Både medicinsk behandling samt Laserbehandling fjerner i udpræget grad smertefølelsen, hvorfor hunden kan ”tro” at alt er godt igen, og derfor bevæger sig uhensigtsmæssigt, eller overanstrenger det eller de led som er under opheling.
Træning som inkluderer fysioterapi eller svømning (” Water Walker”) er et godt supplement til sådanne lidelser.

Rådgivning omkring fodring med diæter til gigtpatienter eller ledpatienter som Hills JD kan klart anbefales. Kosttilskud som Flex Vital Omega med Glucosamin og N3 fedtsyrer er også gavnlige. Canosan er et naturlig Glucosamin fra Blå/Grønmuslinger, og til både hunde og katte, med god effekt. Rene N3/N6/N9 blandinger med fedtsyrer fra enten fiskeolier eller planter som Livets Olie er også gavnlige til at nedsætte inflammation i led med gigt (OA) eller dysplasi (HD/AD).

NB : En vægtreduktion på 10 - 15 % er lige så effektiv smertedæmpende som medicin, og har ingen bivirkninger !

Tidsbestilling: hverdage mellem kl. 8-10 samt 13-16