Operationen

På operationsdagen:
Hunden/katten afleveres om formiddagen imellem kl. 8 – 10. Det er vigtigt at dyret er fastet så der ikke er adgang til morgenfoder, men adgang til drikkevand er okay. Hunde må gerne være luftet inden ankomst til klinikken. Efter en kort undersøgelse af hjerte/lunger og almenbefindende bedøves hunden/katten og operationen begynder umiddelbart derefter. Således undgåes unødig ængstelse hos dyret, da ejeren er til stede når bedøvelsen indgives og dyret mister bevistheden(falder i søvn). Temperaturen tjekkes ved mistanke feber eller anden lidelse optil operation. Under operation indgives ilt O2 via maske eller tubus, og der suplleres evt. med Isoflouran gas ved større eller længere operationer.

Efter operationen og behandlingen med antibiotika og smertestillende midler lægges hunden/katten til opvågning i et bur rum med blødt og skridsikkert underlag, samt varmende underlag og en ble til at fjerne evt. urin ved opvågningen. Hunden/katten observeres løbende, og ejeren indkaldes efter opvågning, eller efter aftalt tidspunkt. Ved opholdet i klinikken sikres rolig og ukompliceret opvågning, samt håndtering af siveblødning, hvis denne forekommer fra såret. Dette er heldigvis meget sjældent, og skyldes ofte små kar i huden, og er ikke farligt.

 

Tidsbestilling

Hverdage ml 8-10 samt 13-16

E Mail: mail@sulsteddyreklinik.dk. Vagtdyrlæge oplyses Tlf. svarer.

Alt efter hvilken bedøvelse og operation hunden/katten har gennemgået, vil du blive orienteret om pasning af hunden/katten de kommende dage. Uanset hvilken operation/behandling hunden/katten har gennemgået, gælder det, at hunden/katten skal holdes varm og placeres i rolige og vante omgivelser. Alt afhængig af race, vægt og bedøvelsesform vil hunden/katten være sløv/træt de næste 24- 48 timer. I de fleste tilfælde vil du få udleveret en skærm/krave, som din hund/kat skal bære i perioden indtil stingene bliver fjernet. 

Dette er for at forhindre hunden i at slikke i såret, samt for at undgå infektion, da en hunde/kattetunge er alt andet end steril, og en kattetunge er meget ru og virker som ”sandpapir” på såret. De fleste hunde og katte accepterer skærmen i løbet af et til to døgn. Alternativt kan bruges oppustelige kraver eller en T shirt/ ble, hvis det accepteres af dyret. Vi har også bugforbindinger og forbindinger til poter.
Hjemsendelse ledsages af et direkte mobilnummer til dyrlægen, samt en vedledning for håndtering af dyret (se under Efter Operation på denne side).

Tidsbestilling: hverdage mellem kl. 8-10 samt 13-16