Medicin

Klinikken har et stort udvalg af medicin i form af tabletter, øjendråber, øredråber, desinfektionsmidler og utensilier til sårbehandling og forbinding.
I langt de fleste tilfælde foretrækkes tablet behandlinger, idet de fleste dyr slikker salver og cremer af meget hurtigt.
Visse lidelser kan behandles lokalt, f.eks. i hovedet/nakken hvor dyret ikke kan slikke sig, eller hvis dyret bruger en skærm/krave i en periode. Det samme gælder øjendråber og øredråber.
Det er vigtigt at overholde brugen af medicinen, således at behandlingen fortsætter så længe at lidelsen der behandles overvindes 100 %.
Derudover er det en god hovedregel at der indtages foder og drikkevand før tablet indgivelse. Kun i enkelte tilfælde findes der præparater som bedst optages på fastende mave.
Sikker opbevaringen af medicin skal holde dyret og andre uvedkommende (især børn) fra at indtage medicinen, udenfor de aftalte tidspunkter.
Medicin bør opbevares i lukkede skabe eller skuffer som aflåses eller ikke kan nåes under normale omstændigheder.
Mere og mere medicin fåes som "tyggetabletter", hvilket vil sige at det er velsmagende, så vær forsigtig, især med smertestillende medicin, idet mave/tarm samt organer kan tage skade af overdosering.
Hvis der ses opkast, diarre eller dyret virker sløjt omkring indtagelsen af medicin, så kontakt dyrlægen og stop (seponer) behandlingen indtil en aftale nåes.
Især øjendråber og øredråber opbevares bedst i køleskab, og holdbarheden er fra uger til måneder. Læs indlægsssedlen hvis der er tvivl.
Hvis den behandlede lidelse ikke er 100 % iorden efter behandlingens afslutning, er det vigtigt at aftale en kontrol i klinikken, for at sikre imod tilbagefald. Det samme gælder ved opstart af medicinering ved allergier eller hjertelidelser, idet dosis løbende må justeres i forhold til symptomerne som f.eks. kløe og hoste eller andet.

 


Sulsted Dyreklinik  ·  Knut Hamsunsvej 4A  ·  9381 Sulsted  ·  Tlf.: 98 26 11 10  ·  Web: www.sulsteddyreklinik.dk