Hills Prescription Diet Katte
Foder specielt fremstillet til voksne katte og steriliserede/neutraliserede katte.
Forebygger de hyppigste urinvejssygdomme og urinvejssten. FLUTD (felin low urinary tract disease) er en samlebetegnelse for problemer med kronisk blærebetændelse, rødlig urin, hyppig og smertefuld urinering, der rammer mange katte i voksenlivet. Ved at forsure urinen til PH 6,2-6,4, samt reducerer mængden af mineraler, magnesium, fosfor, calcium forebygges urivejssten af typen Struvit samt nedsætter muligheden for typen Oxalat sten.
Protein kvaliteten af foderet er høj, og der findes smagsvariant med Kylling eller Ocean food.
Indholdet af Omega 3 og 6 er højere end i normalt foder, men det kan godt anbefales at tilsætte ekstra olier/fedtsyrer for at forhøje beskyttelsen på problem katte.
Sortimentet af foder er ekstra stort. Omfatter 2 kg, 5 kg, 10 kg, dåsefoder med 156 gr/dåse, samt portionsposer med ekstra store kødstykker og 85gr/potionspose.


Foder specielt fremstillet til voksne katte og steriliserede/neutraliserede katte.
Forebygger de hyppigste urinvejssygdomme og urinvejssten. FLUTD (felin low urinary tract disease) er en samlebetegnelse for problemer med kronisk blærebetændelse, rødlig urin, hyppig og smertefuld urinering, der rammer mange katte i voksenlivet. Ved at forsure urinen til PH 6,2-6,4, samt reducerer mængden af mineraler, magnesium, fosfor, calcium forebygges urivejssten af typen Struvit samt nedsætter muligheden for typen Oxalat sten.
Indholdet af Omega 3 og 6 er højere end i normalt foder, men det kan godt anbefales at tilsætte ekstra olier/fedtsyrer for at forhøje beskyttelsen på problem katte.
Dette foder er desuden reduceret i kalorie mængden, således at overvægtige katte med urinvejsproblemer også kan få gavn af forebyggelsen. Foderet fåes i 1,5 og 8 kg, men kun med kyllingesmag.

Foder  specielt fremstillet til den ældre kat over 8 år, eller til kat med tidlig og kronisk nyresygdom. Protein er af høje kvalitet og mænden er sænket en smule i forhold til CD foderet.
Mineralniveauet er sænket yderlige på natrium og fosfor for at skåne nyrerne samt forebygge forhøjet blodtryk.
Opløselige fibre er øget for at reducere mængden af ammoniak fra tarmen, og dermed mindre urinstof i blodet, hvilket igen skåner nyren.
L Carnitin samt Taurin er tilsat for at forbedre muskelmassen og bevare hjertemuskel funktionen. Antioxidant er tilsat for at neutralisere frie radikaler.
Katten holder nemmere vægten idet fordøjelsen virker bedre og muskelmassen opretholdes.
Foderet findes i 2 kg og 5 kg.

Foder specielt fremstillet til katte med fordøjelseslidelser som opkast, diarre, samt colitis/enteritis (tarmbetændelse). Endvidere katte med sygdomme i bugspytkirtlen (Pancreatitis og Exocrin Pancreasinsufficiens).
Fordøjeligheden er høj, hvilket giver bedre udnyttelse og mindre belastning i mave/tarmsystemet.Dåsefoderet indholder en pate med en konsistens som beroliger maveslimhinden og forebygger opkast.
Fedtindholdet er reduceret og antallet af opløselige fiber er forøget. Dette giver bedre omdannelse af kortkædede fedtsyrer, og dermed næring til tarmcellerne.
Elektrolytter og B vitaminer er forøget for at modvirke de tab som opkastnbing og diarre forårsager.Der er tilsat antioxidant for at beskytte mave/tarmslimhinderne.
Foderet findes i 1,5 kg, 5 kg og i dåser a 156 gr / dåse.

Foder specielt fremstillet til katte med kronisk nyrelidelser, hjertelidelser og blæresten af typen Urat og Cystein. Endvidere kan foderet med stor fordel anvendes til katte over 10 år. 
Proteinet er af høj kvalitet, og er yderligere reduceret i forhold til GD foderet.
Fosfor mængden er reduceret og Omega 3 og 6 niveauet er ekstra forhøjet for at beskytte nyren og sænke belastningen i form af mindre blod urinstof.
Natrium niveauet er sænket og de opløselige fibre er øget for at sænke ammonium optag fra tarmen. Nyrens cirkulation er afhængig af at katten ikke får forhøjet blodtry sfa. dårligt hjerte, og kan yderligere understøttes af antioxidanter samt Omega 3 fedtsyrer, der beskytter nyrecellerne og øger cirkulationen.
B vitamin niveauet er hævet for at modvirke tab igennem nyrerne. 
Dette foder medvirker også til at nedsætte frekvensen af urinvejssten, da mineral niveauet og PH er reguleret for at modvirke dannelse af Urat og Cystein blæresten.
Foderet findes i 1,5 kg, 5 kg samt dåser a 156 gr/dåse.

Foder specielt fremstillet til katte med ledproblemer, gigt, osteoartrose (OA) mv. Foderet er på grund af sit høje indhold af Omega 3 fedtsyrer samt Glucosamin og Chondoitin sulfat speceilt velegnet til at lindre gigtsmerter, og endvidere fremme genopbygningen af ledbrusk. Samtidigt er der en god effekt på pels/hudproblemer, samt god beskyttelse af hjerte og nyrer. Herved kan foderet siges at være ideelt til mange katte > 8 - 10 år.
Forholdet imellem Omega 3 og Omega 6 skal helst være lavt, for at modvirke betændelses processen i led med gigt/osteoarthrose.
Samtidigt er Mangan og Methionin forøget og det bevarer de sunde led og ledbrusken beskyttes.
L carnithin er forhøjet for at styrke muskelmassen og forøge fedtforbrændingen. Protein, samt mineraler er kontrolleret, hvilket passer godt til ældre katte. Det er vigtigt at huske at blot 10 - 15 % vægtreduktion på overvægt er meget effektivt for at nedsætte ledsmerter.
Foderet findes i 2 kg og dåser med 156 gr / dåse.

Foder specielt fremstillet til katte som er overvægtige, har forstoppelse jævnligt, eller som kan være i risiko for at udvikle sukkersyge.
Protein indholdet er relativt højt, og smagen er forbedret i forhold til mange "light" foderprodukter. Fedtmængden er meget lav, hvilket tyvinger katten til at bruge sine fedtdepoter til energi. L Carnithin er forhøjet for at øge fedtforbrændingen yderligere.
Fiberindholdet er stærkt forhøjet, hvilket giver bedre mæthedsfornemmels og mindre sult, og en større portion foder dagligt. Endvidere er kulhydrat mængden langsomt fordøjelig, og dette giver en mininmal svingning i blod glucosen, hvilket er ønskeligt ved sukkersyge (Diabetes Mellitus, eller Diabetes 2).
Katte med tyktarmsbetændelse(Colitis) eller tendens til forstoppelse har god effekt af fibrene.
Foderet findes i 1,5 kg, 5 kg samt dåser med 156 gr/dåse.

Foder specielt fremstillet til katte som skal holde vægten efter vægttab, og med samme egenskaber som RD foder. Det vil sige reduceret fedtmængde, forhøjet protein mængde, øget mængde fibre som virker overfor forstoppelse, tyktarms betændelse samt stabiliserer ved tidlig sukkersyge(Diabetes Mellitus, Diabetes 2).
Udover disse egenskaber er mineralniveauet af Magnesium og Fosfor reduceret, og urinenes PH reguleret til 6,2 - 6,4. Således forebygges de fleste urinvejslidelser, Struvit blæresten, samt problemer med FLUTD ( se under CD foder).
Foderet fåes i 1,5 kg, 5 kg og dåser med 156 gr/dåse.
Der findes special foder kaldet MD til katte med diagnosticeret sukkersyge ( Diabetes Mellitus).Foderet fåes i 5 kg og bruges sammen med Insulin behandling i svære tilfælde.

Foder specielt fremstillet til katte med blæresten af typen Struvit. Foderet har reduceret indhold af Magnesium og Fosfor, samt Kalcium. Urinens surhed er reguleret endnu mere ned i PH end henholdsvis CD og WD foder, og dette betyder at PH ligger i området 5,9 - 6,1.
E vitamin go Betacaroten er forhøjet for at reducere de radikaler som dannes blærestenens dannelse og irritation af den indre blærevæg. Brugen af C vitamin til forsuring af urin er ikke godt på længere sigt, idet C vitamin er forstadie til en anden blæresten ( Urolith) af typen Oxalat.
På grund af den stærke foruring bruges SD foder ofte til opløsning af blæresten og CD/WD til forebyggelse af disse. Tilsætning af fodertilskuddet Viacutan, med højt indhold af Omega 3, er vigtigt til at mindske betændelses processen i blæren, og dermed hindre kroniske ( gentagne) blærebetændelser, der ligeledes fremmer dannelsen af blæresten.
Foderet findes i 1,5 kg, 5 kg samt dåser a 156 gr/dåse.

Som beskrevet for hunde, findes der også fodertyper til forebyggelse af Allergi og kløe hos katte, samt til katte med fodermiddelallergi og kronisk diarre. Typerne er DD foder og ZD foder og disse fodertyper fåes begg i 2 kg poser. Klinikken hjemtager gerne disse specialdiæter!
 
 


 
Sulsted Dyreklinik  ·  Knut Hamsunsvej 4A  ·  9381 Sulsted  ·  Tlf.: 98 26 11 10  ·  Web: www.sulsteddyreklinik.dk