Håndkøbsprodukter

Der forefindes talrige håndkøbsprodukter i klinikken, og der findes en prisoversigt på vores opslagstavle i klinikkens venterum.
Loppe og Flåtmidler :
Bayvantic
findes til hunde i alle størrelser fra 4 kg til 40 kg.
Advantage findes til alle hunde i størrelsen 4 kg til 40 kg, og endvidere til katte i størrelsen 0 - 4 kg samt 4 - 8 kg. Jeg anbefaler kun at bruge Bayvantic i sommersæsonen pga flåt problemer, og dette middel kan IKKE bruges til kat, da det giver voldsomme nervøse forstyrrelser og forgiftning.
Frontline Combo findes som pipetter til mindre katte/killinger fra 0 - 4 kg, og frontline findes som spray til helt små killinger eller mindre dyr som ildere/fritter mv.
Tom Tom tæge fjerner er et effektivt redskab til at fjerne flåter på såvel hunde som katte og koster kun omkring 30 kr for 2 stk.
Ved særligt svære tilfælde med lopper kan der udskrives receptpligtige pipette behandlinger, der ligeledes virker overfor skabmider, hårsækmider og øremider.

Tandbehandlingsmidler:
Vet Aquadent
er et middel til forebyggelse af tandsten, som skal iblandes drikkevandet hver dag. Virkningen er som mundskyl til mennesker.
Aptus Buca Dog og Buca Cat er pasta til mundhule og tænder, der virker forebyggende på tandsten. Begge midler anbefales sammen med en tandstens diæt til hunde/katte som er tandrenset i klinikken.
Diafarm Hunde/Katte tandpasta sammen med små finger tandbørstninger er det mest effektive middel til at holde tandsten væk og mundhulen iorden, men det er tidskrævende og ikke alle dyr accepterer dette. Sommetider kan der bruges gazebind viklet omkring en finger samt tandpasta på gazen.
Ved decideret paradontose er antibiotika behandling samt hyppige tandrensninger vigtige for at bibeholde tandsættet for såvel hund og kat.

Ørebehandlingsmidler:
Epiotic, Dermaotic og Otoclean
er alle ørerensnings midler til at opløse og fjerne ørevoks, og kan bruges forebyggende ved øregangslidelser. Jeg anbefaler forebyggende oprensning hver 14 dag hos øregangspatienter. Midlerne fjerner ørevoks og sikrer en mindre irriteret slimhinde og korrekte PH forhold i øregangen, således at bakterier og svampe har sværere ved at etablere sig.

Kattemalt indeholder paraffinolie og modvirker hårboller hos katte, samt forstoppelse hvis katten lider af dette.
Diafarm Forhudsrens bruges til at skylle forhud samt penis hos hanhunde med forhudsbetændelse, og skal bruges en eller flere gange hver uge.

Hud/Pelsbehandlingsmidler:
Allderm Moist Shampo :
Bruges imod skældannelse i pelsen, samt ved fedtet eller tør pels, samt ved forebyggelse af kløe hos allergi patienter. Shampoen er skånsom, affedter ikke huden, men genetablerer hudbarrieren og kan bruges hver uge hvis det er nødvendigt.
Allderm Sensitive Shampo: Bruges imod kløe og allergi, samt ved overfladiske husinfektioner eller poteinfektioner/irritationer i mild grad. Stabiliseer hudbarrieren og virker dæmpende på såvel bakterier som svampe. Kan også bruges hver uge, eller hver 14 dag, især omkring indendørs allergi for f.eks. husstøvmider.
Allderm Schrub: Kraftigt desinficerende shampo til dybe hudbetændelser eller furunkulose imellem trædepuderne. Shampoen kan virke udtørerne og bør efterfølges af Humilac der har balsam effekt.
Allerderm Spot On indeholder endvidere pipetter indholdende olier til at give på huden. ligesom loppemidler, hvor fedtsyrer tilføres lokalt for at styrke hudens barriere for allergener og for at mindske kløe. Findes både til store og små hunde og skal påføres hver uge , ialt 6 uger i træk. Det er effektivt for de hunde/katte som ikke kan tåle olier i foderet, men som stadig lider af kløe og dårlig pels.

Angstdæmpende og markerings dæmpende håndkøbsmidler:
Zylkene tabletter
er et protein tilskud som har vist sig at stabilisere både hunde og katte der er nervøse ved f.eks. transport, flytninger, nytår samt i mange andre situationer. Der er umiddelbart ingen bivirkninger ved produktet og dyret sløves ikke ved brug af tabletterne, som skal indgives 2 - 4 timer før ønsket virkning. Kan prøves før besøg til dyrlægen.
DAP er et system som udsender duft hormoner til hunde som er nervøse eller har problemer med at være "alene hjemme". Duft Hormonet er det samme som drægtige tæver udskiller til deres hvalpe og kan derfor virke beroligende på visse hunde. Sættes i stikkontakten som dispenser og dækker ialt 40 M2 i en måned. Fåes som refill til dispenseren. Fåes også som spray til tørklæde som bindes om hundens hals.
Feliway er et dufthormon udviklet til katte der markerer i hjemmet. Kan samtidigt virke overfor nervøsitet ved flytning, eller transport, og kan både fåes som Disspenser til stikkontakten eller som spray til bur eller tørklæde mv. De nævnte dufthormoner er uskadelige for dyrene og virker blot via næseslimhinden. Det øvrige dyr er ikke negativt påvirket. 

Clipper transportbure til katte og mindre hunde sælges ca. 25 % under vejledende udsalgpris, og kan anbefales pga. meget solid opbygning, er godkendt til fly transport og giver gode udsigts og plads forhold således at stress mindskes ved kørsel.

Der sælges endvidere tilbehør og utensilier som Forbindinger, Hundesokker, Dog Boots , Mundkurve, Digitale termometre, Hundekraver mv.

 


Sulsted Dyreklinik  ·  Knut Hamsunsvej 4A  ·  9381 Sulsted  ·  Tlf.: 98 26 11 10  ·  Web: www.sulsteddyreklinik.dk